• Lief Dagboek doneert opbrengst van €17.115,12 aan Rode Kruis

  17 juli 2021

   

  Vrijdagmorgen 16 juli 2021, overhandigden de initiatiefnemers van het ‘Lief Dagboek”, Marike Daverveld en Simone Boogers van Kunst en Spijs samen met medesamenstellers drukker Rob Ketelaars en illustrator Gert de Goede, symbolisch door middel van een grote cheque, dit geweldige bedrag aan de verbaasde relations manager Vahideh Shemshad en district medewerker Brabant Noord Diane Melis, beiden werkzaam bij het Rode kruis. Zij waren zeer blij met dit enorme bedrag en beloofden dit aan mooie, Corona gerelateerde doelen te besteden.

  Er zijn ruim 4200 exemplaren van de 5000 gedrukte Lief Dagboeken verkocht. Dit dagboek geeft weer hoe vooral de mensen van Uden en omstreken, maar ook ver daarbuiten deze in- en aangrijpende Coronatijd beleefd hebben.  Koning Willem Alexander vond dit zó belangrijk dat hij er speciaal voor naar Uden kwam om het eerste exemplaar in ontvangst te nemen.  De overige boeken gaan naar het bedrijf Total Pack uit Oss, dat vanaf het begin al garant stond voor de eventueel niet verkochte boeken. Zij gaan deze op een mooie manier verspreiden over bijvoorbeeld scholen en bibliotheken, zodat de verhalen goed bewaard blijven voor het nageslacht omdat deze vooral niet vergeten mogen worden.

  Na de overhandiging kondigde het ‘Lief Dagboek Team’ aan dat er een vervolg komt. Geen Lief maar een Stout Dagboek, met anonieme stoute verhalen. Denk hierbij niet alleen aan seks verhalen, maar ook aan domme dingen die mensen gedaan hebben, waar ze zich voor schamen om het openbaar te vertellen, maar het wel op deze manier durven delen!

  Lees meer >> | 78 keer bekeken

 • Een kleine update.

  15 maart 2021

  Wees niet bang dat ik jullie vergeten ben, maar het is hier nogal druk met van alles. Op werkdagen maak ik eigenlijk als het even kan een CoronaCartoon. Ik heb er nu 175 af en hoop de 200 nog vol te maken. Aan de andere kant heb ik het ook wel een beetje gehad met de dagelijkse cartoons en zou graag weer eens achter de ezel gaan staan. Plus wachten er nog flink wat klussen in huis te wachten. Dus ...

  Dont be afraid; i didn't forget you! I'm still working on my Coronacartoons. And finished 175 pieces yet. I try to get to 200 but i don't know if i can manage that. I also want to go painting again and i have some big homework to do to. So ...

  Mona Lisa Gert de Goede cartoon fun vrolijk lol

   

  cartoon corona thermometer hot fun merry joyful

   

  mask mouth mooning potloodventer covid 19 corona Gert de Goede flasher

  Lees meer >> | 127 keer bekeken

 • Koninklijk bezoek!

  18 oktober 2020

  Mooi en trots dat ik hier deel van uit mag maken! Afgelopen donderdag kwam Koning Willem Alexander bij ons langs in Uden!

  Gert de Goede Koning Willem Alexander handelshuys Uden oktober 2020 Corona Covid Cartoonist cartoon cartoons

  En dat kwam hierdoor: toen de wereld in Uden door Corona stil kwam te liggen, en ondernemers Marike Daverveld en Simone Boogers van Kunst en Spijs Uden, plotseling zonder werk zaten, en bang en onzeker naar de toekomst keken, kwamen ze tot de conclusie dat alle Udenaren in hetzelfde schuitje zaten. En waren ze reuze benieuwd hoe anderen dit ervaarden. Daarom bedachten ze het “Lief dagboek”. Ze stuurden 10 dagboeken rond met het verzoek er persoonlijke dagboekverhalen in te schrijven. Het bleken indringende en zeer persoonlijke verhalen te zijn. Soms droevig en soms juist heel vrolijk. Al deze verhalen werden gebundeld, aangevuld met luchtige cartoons van mij en geheel geweldig in elkaar gezet en verzorgd door de Udense drukker Rob Ketelaars en zijn geweldige team.

  Corona dagboeken Gert de Goede Marike Daverveld Simone Boogers Rob Ketelaars Koning Willem Alexander t Handelshuys Uden bezoek oktober 2020 Dtv nieuws EO Blauw bloed Het boek kost  slechts 11.95 Euro. Alle opbrengsten gaan naar het goede doel. Het eerste exemplaar werd, hoé bijzonder; aan onze #Koning #WillemAlexander uitgereikt, die speciaal voor dit “Lief dagboek” op 15 oktober naar t Handelshuys "voor maken & zaken" in Uden afgereisd was. #liefdagboek #corona #covid-19 #Uden Met dank aan o.a. Benito van Dijk , Christa van de Langenberg , Youri Verstegen en vele anderen.

  Als jij straks ook graag dit “Lief dagboek” wilt hebben, dan kun jouw exemplaar vast reserveren bij info@lief-dagboek.nl ... dan komt het boek, zo snel als het gedrukt is, naar je toe.

  Lief dagboek Gert de Goede cartoons cartoon corona covid-19 koning Willem Alexander Marike Daverveld Simone Boogers Rob Ketelaars Uden Handelshuys Koninklijk bezoek

  Lees meer >> | 298 keer bekeken

 • Het staat in de krant, dus is het echt waar ...

  12 oktober 2020

  museum KRONA Uden Maria van het nieuwe normaal covid-19 Corona expositie

  museum KRONA Uden Maria van het nieuwe normaal covid-19 Corona expositie

  museum KRONA Uden Maria van het nieuwe normaal covid-19 Corona expositie

  museum KRONA Uden Maria van het nieuwe normaal covid-19 Corona expositie

  Lees meer >> | 267 keer bekeken

 • Volgende week gaan we de expositie "Maria van het nieuwe normaal" in Museum KRONA opbouwen!

  9 oktober 2020

  Zojuist 40 cartoons, door drukkerij Ketelaars prachtig afgedrukt op 30 x 30 cm. voorzien van lijstjes. Klaar voor #MuseumKRONA in Uden, t.b.v. de Corona expositie Maria van het nieuwe normaal. Te zien vanaf 17 oktober 2020. Kom je ook kijken straks?

  ***En hebben jullie nog spullen die je herinneren aan Corona? Dat kunnen herinneringen zijn aan je revalidatie, het verlies van een dierbare of je baan, de eenzaamheid of de stilstand die je ervaren hebt of gewoon onbegrip. Een ander zal misschien denken aan de rust, het thuiswerken, de hulp die hij gekregen heeft of de aandacht voor de kleine, fijne dingen in het leven. Het mag iets groots zijn, maar ook iets kleins. Een mooie tekening die je door je brievenbus kreeg toen je thuis in quarantaine zat, de krukken die je gebruikte bij je revalidatie, de ontslagbrief die je kreeg omdat er geen werk meer voor je was. Of het mooie knutselwerkje dat je kreeg van je kleinkind; alles is goed. Ikzelf lever bijvoorbeeld een tondeuse in. Die kocht ik omdat onze zoons niet naar de kapper konden. En het zag er nog redelijk uit ook!

  Lever jouw voorwerp met jouw verhaal uiterlijk 17 oktober aan bij Museum Krona. (Of de andere inname plekken, zie website: www.museumkrona.nl

  Lees meer >> | 229 keer bekeken

 • Lief Dagboek

  29 september 2020

  Wij, Simone Boogers, Marike Daverveld, Rob Ketelaars en Gert de Goede, allen woonachtig in Uden, zijn bezig met het maken van een Corona dagboek met verhalen, genaamd: "Lief Dagboek", geschreven door allerlei mensen, over hoe zij het Corona tijdperk beleefd hebben.

  Wij zijn daarmee begonnen omdat wij midden in het episch centrum van de Corona uitbraak in Nederland wonen en daardoor veel verhalen meegekregen hebben van familie en vrienden. Omdat we dit willen delen; vertellen hoe het was in het begin van die uitbraak. Wat er in de mensen omging; hoe ze er mee om gingen en nog gaan. En wat men  mee- en doormaakte. Er is tenslotte geschiedenis geschreven in Uden en omgeving. Uden was weken- nee, maandenlang in het nieuws.

  In het dagboek komen mooie, ontroerende, vrolijke en verdrietige, persoonlijke verhalen. Het vertelt hoe men deze periode beleefd heeft. Verhalen van mensen die thuisgezeten en thuisgewerkt hebben, mensen die extra hard gewerkt hebben omdat ze in de zorg werken, mensen die zichzelf opnieuw uitgevonden hebben, mensen die naar elkaar toegegroeid zijn door het Corona virus of juist uit elkaar zijn gegaan. Mensen die creatief met deze crisis omgegaan zijn enz. Kortom: zeer diverse verhalen vanuit verschillende standpunten bezien. Oók komen er quotes en gedichtjes in te staan, maar ook vrolijke Corona cartoons, gemaakt door Gert de Goede, om de boel een beetje luchtig te houden. Er is tenslotte niet alleen negativiteit uit Corona voortgekomen, maar ook veel moois als burenhulp, muziek voorstellingen voor instellingen, voedselhulp en nog veel meer.

  Wellicht heeft u al een van de kluisjes die we rondgebracht hebben gezien? Misschien zelfs geopend? En is daardoor uw interesse gewekt?

  Om het boek te maken hebben we 10 dagboeken door Uden en ver daarbuiten laten reizen. Ook hebben diverse mensen ons hun verhalen gemaild. Op dit moment zijn we bezig met het filteren en de samenstelling en samenvoeging daarvan. De opbrengst van dit dagboek komt geheel ten goede aan een nader te bepalen goed doel t.b.v. de nazorg van Corona patiënten. We zouden graag dat dit belangrijke herinneringsboek veel gelezen gaat worden; van geschiedenis kun je tenslotte veel leren! Wil je meer informatie? Stuur dan een e- mail naar liefdagboek@gertdegoede.nl

   

  Lees meer >> | 245 keer bekeken

 • Nog meer Corona cartoons; elke dag een vers exemplaar op mijn social media kanalen.

  27 maart 2020

  Niets aan de hand! Slechts een kleine HAMSTRING BLESSURE varken pig pork schwein cochon doctor dokter #illustration #illustrator #illustratie #illustrazione, #illustrazioni #cartoon #comic #artwork #cheerful #illo #artwork #cheerful #快活 插图 #gertdegoede #art #искусство #メリー #喜び #u笑い #遊び  #イラスト  #いい絵 #хорошая #картинка #иллюстрация توضيح# #ilustración #ілюстрацыя

   

  Ben even buiten mijn lichaam over 10 minuten terug uittreden zen mediteren meditation meditatie #illustration #illustrator #illustratie #illustrazione, #illustrazioni #cartoon #comic #artwork #cheerful #illo #artwork #cheerful #快活 插图 #gertdegoede #art #искусство #メリー #喜び #u笑い #遊び  #イラスト  #いい絵 #хорошая #картинка #иллюстрация توضيح# #ilustración #ілюстрацыя

   

  ze knellen wel wat bij de neuzen clown circus grappig pipo clownsschoenen #illustration #illustrator #illustratie #illustrazione, #illustrazioni #cartoon #comic #artwork #cheerful #illo #artwork #cheerful #快活 插图 #gertdegoede #art #искусство #メリー #喜び #u笑い #遊び  #イラスト  #いい絵 #хорошая #картинка #иллюстрация توضيح# #ilustración #ілюстрацыя

   

  Hoera nieuwe flessen onbewoond eiland palmboom palmtree coconut kokosnoot bol.com drone pakketpost #illustration #illustrator #illustratie #illustrazione, #illustrazioni #cartoon #comic #artwork #cheerful #illo #artwork #cheerful #快活 插图 #gertdegoede #art #искусство #メリー #喜び #u笑い #遊び  #イラスト  #いい絵 #хорошая #картинка #иллюстрация توضيح# #ilustración #ілюстрацыя

   

  drukkerij flyers besteld bestellen drukken vliegen fly's telephone callibellen telefoon mobieltje drukwerk folders #illustration #illustrator #illustratie #illustrazione, #illustrazioni #cartoon #comic #artwork #cheerful #illo #artwork #cheerful #快活 插图 #gertdegoede #art #искусство #メリー #喜び #u笑い #遊び  #イラスト  #いい絵 #хорошая #картинка #иллюстрация توضيح# #ilustración #ілюстрацыя

  Lees meer >> | 386 keer bekeken

 • Je moet iets doen tijdens de Corona isolatie ...

  21 maart 2020

  ik zie geen barst meer bril vlinder strik #illustration #illustrator #illustratie #illustrazione, #illustrazioni #cartoon #comic #artwork #cheerful #illo #artwork #cheerful #快活 插图 #gertdegoede #art #искусство #メリー #喜び #u笑い #遊び  #イラスト  #いい絵 #хорошая #картинка #иллюстрация توضيح# #ilustración #ілюстрацыя

  Magere Hein ik heb veel vrouwen ontmoet maar ben niet zo goed in langdurige relaties #illustration #illustrator #illustratie #illustrazione, #illustrazioni #cartoon #comic #artwork #cheerful #illo #artwork #cheerful #快活 插图 #gertdegoede #art #искусство #メリー #喜び #u笑い #遊び  #イラスト  #いい絵 #хорошая #картинка #иллюстрация توضيح# #ilustración #ілюстрацыя

  Shit door die corona kuren moet ik nog meer pakjes bezorgen kpn post bezorgen pakje #illustration #illustrator #illustratie #illustrazione, #illustrazioni #cartoon #comic #artwork #cheerful #illo #artwork #cheerful #快活 插图 #gertdegoede #art #искусство #メリー #喜び #u笑い #遊び  #イラスト  #いい絵 #хорошая #картинка #иллюстрация توضيح# #ilustración #ілюстрацыя

  lees een boek book reaad a kangaroo pocket pocketbook corona #illustration #illustrator #illustratie #illustrazione, #illustrazioni #cartoon #comic #artwork #cheerful #illo #artwork #cheerful #快活 插图 #gertdegoede #art #искусство #メリー #喜び #u笑い #遊び  #イラスト  #いい絵 #хорошая #картинка #иллюстрация توضيح# #ilustración #ілюстрацыя

  Lees meer >> | 317 keer bekeken

 • Verse cartoons!

  13 maart 2020

  Tatoo tatoo shop tato tatoage fout foutje cartoon bedankt peaky blinders borsthaar chesthair pencil ear potlood oor comic fun vrolijk

   

  ontzettend gevoelig sensitive feelings tears gevoelens tranen sex bed talk praten relatie relation intimicy intimiteit cartoon comic happy vrolijk

   

  dikkertje dap klom op de trap giraf giraffe stairs 2.0 drone cloud cartoon comic vrolijk happy kinder versje childrens song

  Lees meer >> | 371 keer bekeken

 • Altijd al een T-Shirt met een afbeelding van mijn werk er op willen hebben?

  28 februari 2020

  Voor de liefhebbers: je kunt nu ook T-shirts, tassen enz. met mijn cartoons er op bestellen. Ga daarvoor hier naartoe:  https://www.spreadshirt.nl/user/GERT+DE+GOEDE Wil je iets speciaals hebben? Dat kan ook! Mail dan even naar info@gertdegoede.nl 

  t shirt cartoon bag tas cap pet comic illustration T Shirt for sale Gert de Goede vrolijk kleurrijk colorful bright fun

  Hieronder enkele voorbeelden; maar er zijn nog véél meer mogelijkheden.

  Heb je interesse in iets anders? Óf wil je wellicht iets speciaals alleen voor jou?

  Neem dan even contact op via info@gertegoede.nl

  Lees meer >> | 307 keer bekeken

 • Meer blogs >>